Verslag 18 januari 2013

Verslag van onze 5de bordspelavond!
Magere opkomst deze keer: 9 spelers, waarvan 2 relatief nieuwe gezichten... Hopelijk volgende keer weer wat vers bloed.
Door het klein aantal spelers was het aantal te spelen spellen een beetje beperkt en werden er telkens 2 spellen tegelijk gespeeld.
Om 20u waren we met 7 en besloten we ons te verdelen.

Luk, Dirk, Marcel, Wout en Wim kozen voor het (naar verluidt...) korte Cartagena en Nico besloot om met zijn andere zoon (Thieme) voor het 2-persoonsspel Jaipur te gaan.

Cartagena
Achtergrond van Cartagena:
Cartagena is een spel waarin piraten in 1672 in een fort vastzitten en proberen te ontsnappen. Hiertoe hebben zij een tunnel gegraven die uit het fort naar de sloep leidt die hen naar de vrijheid zal brengen. De piraten zijn in groepen verdeeld. Zodra een van de groepen compleet is met 6 piraten vertrekt de sloep met achterlating van alle andere piraten. Die zijn dan aan hun lot overgelaten. Degene die zijn groep piraten als eerste in de sloep weet te krijgen heeft het spel gewonnen.
En? Héél snel uit te leggen, simpele regels, maar toch ruimte voor de nodige tactiek.
De sluwste en meeste volhardende piraat bleek Luk te zijn. Proficiat!
Review van Cartagena

Jaipur

Ondertussen speelden Nico en Thieme Jaipur.

Achtergrond van Jaipur:
Je hoopt de persoonlijke handelaar te worden van de Maharadja door op het einde van iedere week (ronde) rijker te zijn dan je tegenstander. Verzamel hiervoor goederen (kaarten), ruil ze in op de markt en verkoop ze voor roepies. Als je erin slaagt om een goede deal samen te stellen, ontvang je een beloning.
Op het einde van iedere week ontvangt de rijkste verkoper het Zegel van Uitmuntendheid. De eerste speler die er 2 van verzamelt, wint het spel.
En? Ook hier weer een simpele regelset die toegang geeft tot een leuk, niet al te lang spelletje voor 2 spelers. Winnaar?
Review van Jaipur

Intussen waren ook Melissa en Eva gearriveerd, maar omdat de andere groepjes nog niet klaar waren hebben zij ondertussen een ander 2-spelerspel gespeeld (?).

Toen iedereen klaar was, was het tijd voor het grotere geschut.
Luk, Dirk, Marcel, Wout en Thieme gingen aan de slag met het prachtig vormgegeven Giants en Nico, Wim, Melissa en Eva besloten het erg thematische Ninjato een kans te geven.

Giants
Achtergrond van Giants:
Op het paaseiland beslechten verschillende stammen een vreedzame strijd. Zoveel mogelijk Maoïs bouwen en plaatsen is de boodschap. De toverkracht van de Sjamaan, de werklust van de stamleden en het inzicht van je stamhoofd zijn jouw belangrijkste wapens

En? Verslagje van iemand die het gespeeld heeft?.
Winnaar?
Review van Giants


Ninjato




Tegelijkertijd met Giants gingen aan een andere tafel in de ruimte verschillende ninja's met elkaar in de clinch: Nico San, Melissa San, Eva San en Wim San streden om de eer.
Achtergrond Ninjato:
De 3 invloedrijkste stammen in het oude Japan strijden voor de macht en jij probeert als ninja invloed te verwerven in de familie die de macht grijpt en haar zelfs te helpen dit doel te bereiken. Hiervoor val je adellijke huizen binnen, roof je schatten, train je bij de senseï, koop je gezanten van de stammen om en vang je geruchten op die je helpen je doel te bereiken.

En? Eerste keer dat dit dit zeer thematische spel gespeeld werd en het werd door allen gesmaakt. Ondanks enkele onduidelijkheden in de regels werd het toch een spannend en onderhoudend anderhalf uur. Prachtig materiaal en het thema is zeer mooi verwerkt in dit spel. Als eigenaar van het spel had Wim misschien een lichte voorsprong die hem mogelijk de overwinning heeft helpen behalen.
Review van Ninjato

Als afsluiter van de avond speelden Luk, Dirk, Marcel, Wout en Thieme nog een spelletje van het extreem korte, maar briljante kaartspel Love Letter (waarvan de regels vertaald zijn door onze eigenste Luk!) en ging Nico nog eens aan de slag met Jaipur samen met Wim (waarbij de laatste nipt verloor).

Achtergrond van Love Letter:

Na de  arrestatie  van  Koningin  Marianna wegens  hoogverraad was  niemand  meer kapot  dan haar  dochter,  Prinses  Annette. Potentiële minnaars poogden Annette's  verdriet  te verlichten  door  haar  het  hof te  maken  en zo wat plezier in  haar  leven  te  brengen. Jij bent  een  van  die minnaars  die  probeert je liefdesbrief  aan  de  prinses  te bezorgen. Helaas heeft ze zich opgesloten in het paleis, dus moet je vertrouwen  op tussenpersonen om je boodschap af te leveren.


En? Iemand?
Review van Love Letter (Engelstalig)

Ondanks de magere opkomst was het toch een gezellige en geslaagde spelavond.
Op naar de volgende op 15 januari! Be there! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten