Wie zijn we?

Wij zijn een groep mannen en vrouwen van alle leeftijden uit Beerse en omgeving en wij spreken al enkele jaren op vrijdag bij elkaar thuis af om de betere gezelschapsspellen te spelen.

Omdat het aantal aanwezigen soms wat beperkt is en daardoor dus ook de spelkeuze beperkt is, hebben we besloten om het allemaal wat professioneler aan te pakken. We hebben het statuut van vereniging aangevraagd bij de gemeente Beerse, een zaaltje gezocht, deze blog opgestart en reclame gemaakt. Het resultaat is spellenclub 'De Spelhamels' in Beerse!

Geen Monopoly, Cluedo, Stratego of Risk bij ons (hoewel dat op aanvraag mogelijk geregeld kan worden), maar goed uitgewerkte en prachtig vormgegeven spellen waarbij de nodige sluwheid, tactiek en soms wat geluk nodig is. De bekendste van deze spellen zijn waarschijnlijk de Kolonisten van Catan, Carcassonne, Boonanza, Agricola enz. Maar er is een hele wereld van zulke spellen, met elk thema of spelmechanisme dat je maar kan bedenken.

Er is een enorme variatie aan tactische (denk)spelen...
Altijd al eens willen weten hoe het leven in de oertijd was? Speel dan eens een spelletje Het Stenen Tijdperk
Altijd al een piraat willen zijn? Dan is piratenbaai misschien wel iets voor jou
Of ben je een fan van Farmville? Dan moet je zeker Agricola proberen: erg strategisch spel waarbij je een boerderij moet uitbouwen, groentes en vee moet telen enz.
Of misschien houd je van detectiveverhalen? Dan kan je je lusten botvieren in het prachtig vormgegeven Mysterie van de Abdij of het twee-spelerspel Mr. Jack (gebaseerd op de verhalen van Jack The Ripper)
Of houd je wel van computerspellen als Simcity, Rollercoaster Tycoon of Zootycoon? Dan zijn 7 Wonders of Zooloretto wel iets voor jou!

Maar het hoeft niet allemaal serieus te zijn. Er is ook een grote variatie aan luchtige, hilarische en vaak ook kortere spelen.
In de hilarische spellen Kakkerlakkensoep en kakkerlakkenpoker zijn, tja, de naam zegt het al, kakkerlakken het onderwerp van dienst. Hilariteit verzekerd!
Of heb je het eerder voor groentes? Bonen misschien? Op naar het grappige kaartspel Boonanza waarbij je je bonen zo voordelig mogelijk moet planten, met een uniek idee voor de kaarten in je hand.
Of houd je wel van de spanning van tegen de tijd spelen? Dan is Time's up wel iets voor jou: raad in 30 seconden tijd welke persoon er aan je uitgelegd wordt, of leg zelf uit. In 3 verschillende rondes, op 3 verschillende manieren.
Misschien zit er wel een schrijver of verhalenverteller in jou? Dan is het ongelooflijk simpele, maar erg onderhoudende Dixit wel iets voor jou.

En zo kunnen we nog lang doorgaan: keuze te over!
De beste manier om te weten te komen of zulke spellen iets voor jou zijn is gewoon eens naar Beerse af te zakken en een kijkje te komen nemen bij ons!
Je kan ook op voorhand eens bekijken welke spellen je graag zou spelen door op de grootste spellenwebsite op het internet (www.boardgamegeek.com) een account aan te maken en in onze gezamenlijke spelcollectie te snuisteren via volgende link: Gezamenlijke spelcollectie op Boardgamegeek

Tot op één van onze spelavonden!