Bordspelavonden op Zaterdag 1/7 En 21/7 + Nieuwe Spellen!

In de vorige mail kwamen we met het heugelijke nieuws dat we ook in de zomervakantie gewoon verder spelen en dat betekent dus ook in augustus! Deze maand staan er 2 spelavonden gepland: op zaterdag 5 augustus en vrijdag 18 augustus. 

 Vorige maand voegden we de spellen Applejack, Verdant, Hens en Mech a Dream toe aan onze collectie. Ook deze maand worden er spellen toegevoegd aan onze collectie! We hebben voor jullie in huis gehaald bij de Kolonisten in Turnhout:

- Time Collectors, Lubee Edition: tijdens je beurt rollen alle spelers tegelijk 4 10-zijdige dobbelstenen achter een schermpje om daarmee een jaartal te vormen. Dat jaartal bepaalt waar je op het tijdsspoor kan gaan staan om 'artefarcten' uit het verleden op te halen om in je collectie toe te voegen. Een variant op set collection gecombineerd met een originele manier van acties nemen. De geschreven regels zijn niet zo gemakkelijk te doorgronden, maar eigenlijk is het een eenvoudig spel als je het uitgelegd krijgt.

- Maui, Plan B games: je beheert een strand waarbij je mensen een plek toewijst om hun handdoek te plaatsen. Tijdens je beurt koop je een handdoektegeltje met 3 kleuren handdoeken op om die vervolgens in een rijtje op je strandbord te leggen waarbij minstens 1 kleur moet overeenkomen met de vorige tegel. Maar de plaats waar de overeenkomst zit bepaalt hoeveel punten je krijgt. Tactisch plaatsen is dus belangrijk. Eenvoudig en kleurrijk spelletje dat ontspannen speelt.

- Savannah Park, 999 Games: In het wildpark waar je beheerder van bent lopen de dieren van hot naar her. Om de beurt kiest een speler een dier dat je moet plaatsen uit je collectie tegeltjes, maar je bent soms wel gedwongen om ze op specifieke plaatsen te zetten. Goed plannen is daarbij cruciaal! Weer heel wat nieuws te testen vanaf nu dus!

En dan nog een laatste maar niet onbelangrijk nieuwtje op mee af te sluiten! Op zaterdag 2 september organiseren wij samen met VAART (de vrijetijdsdienst van Beerse) en Spellebel een tweedehands boeken -en spellenverkoop. De boekenverkoop gebeurt al jaren, maar dit jaar wilde VAART dit opentrekken naar gezelschapsspellen en daarvoor kwamen ze bij ons aankloppen. Niet alleen zal je daar spellen kunnen kopen én verkopen, ook zullen wij daar aanwezig zijn met heel wat tafels om ook effectief spellen te kunnen spelen. Meer info en registeren voor een verkoopsstandje op Tweedehandsmarkt: boeken & gezelschapsspellen - Uit in Beerse Veel speelplezier deze maand!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten