Bordspelavonden deze vrijdag en zaterdag 9/11 + nieuws

Beste spellenliefhebbers
Zoals steeds staat er de derde vrijdag van de maand een spelavond gepland en nu vrijdag is het weer zover. De eerste zaterdag van volgende maand is 2 november dus ook dan kan er weer volop gespeeld worden in Den Anker in Beerse.

Iedereen die al eens een spelavond bijwoonde weet dat onze club stilaan een mooie collectie spellen verzameld heeft, volgens onze account op Boardgamegeek 105 met enkele uitbreidingen en promo's bij, maar er worden door aanwezigen ook altijd spellen meegenomen. De spellen van onze collectie zitten allemaal in bananendozen en die moeten elke spelavond uit de opslagplaats gehaald worden en netjes tentoongesteld worden op tafels tegen de muur: Dat kost altijd wel wat heen-en-weer geloop en inladen van spellen. Daarbij komt ook nog dat er op die manier wel wat speelruimte verloren gaat.
Niet ideale situatie:

We waren al langere tijd over een andere oplossing hiervoor aan het denken en onlangs hebben we dan besloten om een kast te zoeken die permanent in het lokaaltje kan blijven staan. Na wat rondvragen in de persoonlijke kring van onze bestuursleden hebben we een mooie afsluitbare archiefkast gevonden waar ongeveer 60 grote spellen in kunnen.
Ideale situatie:

En als alles goed gaat zou die kast er deze vrijdag moeten staan en voor het eerst gebruikt kunnen worden!
MAAR we weten nu al dat de kast die we gevonden hebben snel te klein zal zijn en het nu eigenlijk al is, dus zouden we ook graag een oproep doen naar onze leden met de vraag of iemand aan een extra kast zoals deze zou kunnen geraken. Afsluitbaar hoeft niet per se, dat kunnen we met een slot altijd wel regelen, maar wel liefst gratis aangezien het budget van de club beperkt is en we dat uiteraard liefst aan de spellen zelf besteden (ook daar volgende keer meer nieuws over hopelijk) ;-)

Om deze nieuwe toevoeging aan onze club te vieren hebben we besloten om deze vrijdag geen eigen spellen mee te nemen, maar eens enkel spellen uit onze clubcollectie te spelen. Sommige spellen heeft nog nooit iemand van het bestuur gespeeld (dat is het volgende puntje op de planning), maar heel veel goede spellen wel, maar die komen zelden op tafel omdat we altijd zelf zoveel nieuwe spellen meenemen. Iedereen is natuurlijk nog steeds vrij om eigen spellen mee te nemen, maar wij zullen dat niet doen deze keer.
Daar komt nog bij dat eind deze maand spellenbeurs SPIEL plaatsvindt in het Duitse Essen waardoor er traditiegetrouw weer heel veel nieuwe releases op tafel zullen komen en dan wordt de clubcollectie helemaal niet aangeraakt.

Hopelijk is iedereen benieuwd naar de nieuwe kast en hebben we nog eens een grote opkomst deze vrijdag :-)
Speelse groeten
De Spelhamels

Geen opmerkingen:

Een reactie posten