Verslag 1 augustus 2015

Weer uitstekend terrasjesweer en dus iets minder volk dan gewoonlijk, maar ook nu weer werden er enkele topspellen gespeeld!

Achtergrond van 'Drum Roll':
De spelers vervullen de rol van circuseigenaars die verschillende Europese steden aandoen om het publiek te vermaken met hun indrukwekkende shows. Voor elk van de 3 shows trekken de spelers nieuwe artiesten aan en voorzien ze in hun noden zoals attributen, kledij, promotie en repetitietijd, zodat ze hun beste optreden kunnen neerzetten. Ze huren personeel in, proberen tickets te verkopen en investeren in hun circus om zo het meest prestigieuze te circus uit te bouwen.
En? Dit spel lag al lang in de kast stof te vergaren, de regels zijn dan ook lichtjes uitdagend te noemen dus ik stelde het altijd maar weer uit. Deze keer had ik ze nog eens goed doorgenomen en me voorgenomen dit sowieso op tafel te krijgen en dat is gelukkig gelukt.  :-)
Wel met 4 spelers hoewel ik liever met 3 had geprobeerd, maar het viel nog wel mee met 4.
De uitleg ging toch vrij moeizaam ondanks dat ik de regels enkele uren eerder nog grondig had doorgenomen. Eens je bezig bent en zeker tegen het einde van het spel, lijken de regels minder moeilijk en de volgende keer gaat de uitleg dan ook wat vlotter gaan lijkt me.
Het uitbaten van je eigen circus was een ietwat langdurig maar interessant en leuk tijdverdrijf. De beurten gaan vrij snel voorbij tot je aan één van de drie shows komt, dan vertraagt het spel ineens wat. Maar zelfs dat viel bij ons nog mee aangezien we gewoon gelijktijdig de shows hielden. Dat haalt misschien wat fun uit het spel omdat je elkaars mooie combinaties van artiesten niet kan bezig zien, maar dit was noodzakelijk om wat tijd te winnen en we vertrouwden er dus op dat niemand vals speelde.
Als het spel op tafel ligt ziet het er vrij chaotisch en moeilijk uit, maar dat is enkel omdat het circusthema visueel erg sterk aanwezig is en de grafische vormgeving dus heel druk is. De eigenlijke speltechnische zaken zijn vrij duidelijk en simpel weergegeven.
Hoewel ik met een vrij grote achterstand laatste was, hoop ik dit vrij snel nog eens op tafel te krijgen. [WIM]

Achtergrond van 'El Gaucho':
In “El Gaucho” neem je de rol aan van een Zuid-Amerikaanse veeboer die z’n gaucho’s naar de pampa stuurt om zo veel mogelijk waardevol vee te verzamelen. 
De gaucho’s oefenen in de dobbelsteenrodeo en hoe hoger ze rollen, hoe waardevoller de runderen die gevangen kunnen worden. Probeer waardevolste vee voor je tegenstander zijn neus weg te graaien, probeer de juiste rassen te veramelen of steel er wat bij je medespelers. Probeer ook te profiteren van wat de verschillende gebouwen in het dorp je te bieden hebben 
Eens terug thuisgekomen orden je het vee per soort in kuddes en tracht je ze later te verkopen voor zo veel mogelijk peso’s.
En? We zijn altijd geïnteresseerd in de mening en indruk van het spel en de sessie van iemand aan de tafel :-) (mailen naar spelhamels@hotmail.be)


Achtergrond van 'Finca':
In dit spel ben je een fruithandelaar die probeert om verschillende fruitsoorten te verzamelen aan de windmolen (thematisch vreemde keuze...) om daarna met zijn ezelskar richting de verschillende gebieden in Mallorca te trekken om het fruit daar af te leveren in ruil voor overwinningspunten.
En? We zijn altijd geïnteresseerd in de mening en indruk van het spel en de sessie van iemand aan de tafel :-) (mailen naar spelhamels@hotmail.be)Achtergrond van 'Ticket to Ride: Europe':
De spelers zijn spoorwegpioniers en proberen spoorverbindingen te leggen tussen grote steden in Europa. Als spoorwegpionier moet je door middel van kaartencombinaties vergunningen bekomen voor het maken van verbindingen waar je dan je treintjes op plaatst om aan te tonen dat het jouw route is. Een makkelijk aan te leren spel met diverse onvoorziene plotwendingen zodat de uiteindelijke winnaar tot op het laatst onbekend blijft… Spanning en plezier voor het hele gezin!
En? We zijn altijd geïnteresseerd in de mening en indruk van het spel en de sessie van iemand aan de tafel :-) (mailen naar spelhamels@hotmail.be)

Achtergrond van 'Galaxy Trucker':
In Galaxy Trucker bouwen de spelers ruimteschepen en gaan daarmee op zoek naar planeten waar men handelsgoederen aantreft, die ze aan het einde van hun vlucht kunnen verkopen. 
In elke ronde beginnen de spelers met het rondneuzen in het pakhuis vol onderdelen voor hun ruimteschip. In het pakhuis proberen de spelers de beste componenten bij elkaar te scharrelen om hiermee een ruimteschip te bouwen. Onder tijdsdruk van een zandloper moet je overal rekening mee houden: vuurkracht, motoren, cabines, opslag, etc. Het is dus een kwestie van snel te beslissen welk onderdeel je waar wilt plaatsen, zonder fouten te maken!
Zodra de spelers onderweg zijn met hun zelf gefabriceerde ruimteschepen is het zaak om alle gevaren het hoofd te bieden die ze onderweg tegenkomen: piraten, meteoren, slavenhandelaren, oorlogsgebieden enz. 
Ondertussen moeten de spelers hun financiële kansen grijpen op de planeten die ze aandoen. De handelsgoederen leveren bij aankomst geld op.
En? We zijn altijd geïnteresseerd in de mening en indruk van het spel en de sessie van iemand aan de tafel :-) (mailen naar spelhamels@hotmail.be)Achtergrond van 'Machiavelli':
Als bouwheer in het oude Italië probeer je zo snel mogelijk 8 gebouwen te bouwen door constant andere personages uit de stad voor je kar te spannen. Dan huur je de diensten in van de koopman, daarna van de bouwmeester en misschien komen de dief en de moordenaar ook wel van pas. Of probeer je het met de koning? Machiavelli wordt gespeeld adhv de speciale eigenschappen die elk karakter heeft. In je beurt kies je een karakter, neem je geld of een bouwkaart en bouw je eventueel een gebouw (voor punten) en/of gebruik je de speciale eigenschap van je karakter. Een erg simpel spel met prachtige kaarten en veel speelplezier! Een pokerface kan hier van pas komen...
En? We zijn altijd geïnteresseerd in de mening en indruk van het spel en de sessie van iemand aan de tafel :-) (mailen naar spelhamels@hotmail.be)Volgende data zijn 21 augustus en 5 september!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten