Verslag zaterdag 4 juli

Op deze snikhete avond vonden velen het een beter idee om een terrasje te doen of elders verkoeling te zoeken dan een spel te komen spelen, want met 8 spelers hadden we het minste aantal deelnemers sinds de start van onze spelavonden. Maar toegegeven, het was wel erg verleidelijk terrasjesweer :-)

Achtergrond van 'Seventh Hero':
De kaarten in het spel bevatten 7 soorten helden met elk hun eigen sterkte, hun eigen actie en hun eigen missie. De bedoeling is om als eerste 6 verschillende helden voor je te verzamelen. Als je aan de beurt bent stuur je één van je helden op pad om de missie van de held in het midden van de tafel te vervullen, dit betekent dat je aan je buur gedekt een kaart doorgeeft die voldoet aan de missie-eisen (oneven, even, bepaalde getallen enz). Je buur moet dan beslissen of hij die kaart aan zijn heldenteam toevoegt om hem doorschuift naar de volgende speler die dezelfde keuze krijgt. Als je de kaart besluit te nemen en je hebt hem nog niet liggen heb je geluk en mag je hem toevoegen, als je die held daarentegen al voor je hebt liggen gaan beide helden op de aflegstapel. 1x per spel mag je ook de actie van één van je openliggende helden gebruiken.
En? Erg interessante filler die de club gekregen heeft van Pegasus Spiele die we zowel als starter als afsluiter speelden. Voelt wat aan als love letter vind ik, maar ik kan niet verklaren waarom. Vooral een tactisch spel, dat erg vlot speelt met simpele regels en korte speelduur. Aanradertje, en gelukkig vast in de clubcollectie! Ik heb alvast een gerethemede versie rond de Avengers gemaakt en besteld via Artscow, benieuwd hoe dat gaat uidraaien :-) [WIM]


Achtergrond van 'Leeuwenhart':
Terwijl koning Leeuwenhart op kruistocht is proberen de spelers hun grondgebeid uit te breiden en belangrijke stukken grond in hun gebied in te sluiten. Dit doen ze door grenzen te plaatsen en zo te proberen hun gebied af te bakenen. Bossen en dorpjes in je afgesloten gebied leveren je onmiddellijk punten op en mijnen in je gebieden leveren je per soort mijn 1 dukaat op aan het begin van de ronde. Tijdens je beurt zijn je opties eigenlijk heel simpel: of je verkoopt een kaart uit je hand en krijgt er geld voor, of je speelt een kaart uit je hand en betaalt er geld voor. De kaarten laten je toe om grenzen te plaatsen, ridders te plaatsen (om je gebied te beschermen), je gebied uit te breiden, ridders te laten overlopen of vrede te sluiten met een aangrenzend gebied.
En? Dit vind ik een van de betere middellange spellen, van de maker van Kolonisten van Catan. Eenvoudige regels, maar hopen tactiek. Waar plaats je grenzen, voeg je ridders toe bij je burcht, pest je een ander met je grens of bevoordeel je jezelf? Focus je op één groot gebied, of meerdere kleine?
Dit is altijd een spannend spel omdat je erg afhankelijk bent van de zetten van je medespelers. Dat bleek ook nu weer doordat ik een gebied nogal onhandig had uitgebreid kon Steven met één uitbreiding erg veel punten pakken en zoals dat in dit spel werkt, verloor ik wat hij won. Zeer knap gezien! Zeker eens proberen als je de kans krijgt. [WIM]

Achtergrond van 'Tiny Epic Kingdoms':
De spelers zijn leiders van een fantasyvolk en proberen om op 4 manieren aan hun samenleving te bouwen (punten scoren): door aan de gezamenlijke toren te bouwen (veel punten), mannetjes op de gebiedskaarten krijgen (leveren je o.a. grondstoffen op), magie bestuderen (hoe hoger het level hoe meer punten en hoe meer speciale eigenschappen je ras krijgt).
Het spel eindigt als een speler al zijn mannetjes op gebiedskaarten heeft staan, of iemand magie level 5 bereikt of iemand op het hoogste niveau van de toren staat.
En? Een filler met inhoud en een erg leuk thema voor een filler. De meeste fillers hebben vaak een weinig interessant thema en heel abstracte gameplay, maar dit is eigenlijk een lekker thematisch 4X-spel (eXplore, eXpand, eXterminatie, eXploit). Voor dit genre spellen heb je normaal een grote tafel en veel tijd nodig, maar dit spel maakt zijn naam waar: Tiny in materiaal (kleine meeples/materiaal, doos, spelersbordjes enz), Tiny in regels (eenvoudig en duidelijk) en Tiny in tijd (30min speelduur), Ook met 3 spelers komt dit spel erg goed tot zijn recht [WIM]
En? We zijn altijd geïnteresseerd meer meningen in indrukken van de sessie van iemand aan de tafel :-) (mailen naar spelhamels@hotmail.be)
Achtergrond van 'Port Royal':
In de haven van Port Royal bruist het van het leven en hoop je de deal van je leven te sluiten door te handelen met de binnenkomende schepen. Maar wees niet te hebberig en neem niet teveel risico's, want dan blijf je met lege handen achter. Investeer je winst om de gunsten van gouverneurs en admiraals te verkrijgen of belangrijke personen te ronselen die jou kunnen helpen om je doelen te bereiken. Breid je invloed uit zodat je wellicht een uitnodiging ontvangt voor één van de prestigieuze expedities.
En? Een zeer gemakkelijk uit te leggen spel dat op een zeer korte tijd kan gespeeld worden, twee spelers doen er ca. 10 minuutjes over. Het zorgt voor een gezonde spanning en interactie tussen je medespelers. 
Persoonlijk vind ik dit één van de betere 'fillers' van het laatste half jaar, ik leg deze met veel plezier op tafel en deze was dan ook mijn meest gespeelde spel van januari '15!![DIRK]Achtergrond van 'Kingsburg': 
Je bent gouverneur van één van de provincies in het machtige Kingsburg. Je hebt de taak gekregen om je provincie op te bouwen en te verdedigen tegen ongenode gasten van buiten het rijk. Hierbij kun je gebruik maken van de hulp van koning Tritus en zijn adviseurs. Na vijf jaar beloont de koning de beste gouverneur van Kingsburg.
Door dobbelstenen te rollen en in te zetten kan je adviseurs voor je kar spannen en zo goederen en andere zaken te bemachtigen. Die spullen helpen je dan weer om gebouwen te kopen die je punten en andere voordelen opleveren.
En? We zijn altijd geïnteresseerd in de mening en indruk van het spel en de sessie van iemand aan de tafel :-) (mailen naar spelhamels@hotmail.be)
Volgende afspraak was vrijdag 17 juli, maar die is intussen (zonder verslag) weeral gepasseerd dus nu is de volgende spelavond op zaterdag 1 augustus, hopelijk tot dan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten